PROIECT – Modernizare centru civic și trotuare

Maieru nu va fi arătat nicicând mai bine

Zilele trecute intrasem pe SEAP și răsfoiam prin achizițiile realizate de comuna Maieru din ultimii ani. Cea mai mare supriză a fost să descopăr ce înseamnă cu adevărat proiectul despre modernizarea centrului civic și a trotuarelor.

După ce se va finaliza acest proiect, Maieru va fi, cel mai probabil, cea mai frumosă comună din România. Și nu o spun doar așa.

Citind toate detaliile despre proiect chiar m-am bucurat că aleșii noștrii și-au dat interesul și au gândit un proiect pe o scară așa de largă, care să schimbe întreaga față a comunei noastre.

Noua față a Maierului

Documentația aferentă acestui proiect conține sute de pagini, o muncă titanică cu ajutorul căreia putem să ne facem o idee despre cum va arăta Maieru în curând. Am reușit să scot de pe SEAP aceste documente, iar pentru a nu avea de le căutat voi în labirintul sistemului de achiziții publice, le puteți accesa pe cele mai importante prin ACEST LINK.

Pe scurt, câteva dintre elementele care vor contribui la această nouă față a Maierului vor fi:

  • 232 de stâlpi de iluminat metalici, amplasați începând de la intrarea în Maieru dinspre Sângeorz-Băi, până la ieșirea din Anieș către Rodna.
  • 428 de arbori de tip frasin, amplasați începând de la calea ferată de la dl. Ovidiu Roman, până la spitalul veterninar, plus cei care vor fi plantați în fața Școlii Gimnaziale din Anieș.
  • acoperirea Văii Caselor, de la podul rutier până la podul de acces la cimitir, și crearea de locuri de parcare în acea zonă. Izvorul de apă va fi mutat, conform proiectului, după podul de acces la cimitir.
  • 26 de băncuțe de odihnă, dintre care 7 mari, cu spațiu verde.
  • 83 de coșuri de gunoi, care ne vor ajuta să păstrăm comuna mai curată.
Pe lângă acestea, proiectul prevede îngroparea tuturor cablurilor electrice, iar asta va elimina, în sfârșit, aspectul neplăcut al tuturor cablurilor din stâlpii de beton, care vor fi, de asemenea, eliminați.

Nu sunt toate roz

Conform documentelor de pe SEAP, contractul privind acest proiect a fost semnat în 9 mai 2019, având o perioadă de finalizare de 8 luni, valoarea contractului fiind de 7.823.300 lei (1,6 milioane euro).

Din păcate, se poate vedea cu ochiul liber că Maieru nu arată precum schițelor din proiect la 1 an și 8 luni de la semnarea contractului. Însă eu sper că lucrurile vor avansa în acest an, iar pe când vom ieși cu totul din pandemie ne va face o mare plăcere să ne plimbăm prin Maieru și să admirăm rezultatul.

Încă o parte tristă este faptul că trotuarele s-au realizat în mare parte (fir-ar mama ei de campanie electorală), iar acum vor trebui distruse pentru a îngropa cablurile electrice, pentru a monta stâlpii de iluminat și arborii. Dar dacă va ieși totul la virgulă, conform proiectului, cred că merită să ne mai enervăm puțin. Până atunci…

Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *