Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau

Un secol ceva mai matur

Dacă e să ne luăm după americani, secolul ăsta tocmai a împlinit vârsta maturității, adică 21 de ani. Asta înseamnă că acum putem, în sfârșit, să ciocnim cu el un pahar și să sperăm că a lăsat toate ideile adolescentine în anul care a trecut și va începe să se comporte mai responsabil. 🙂

Ce naiba, noi ne bazam pe el și el ce-a făcut? Anul trecut parcă a adunat toate tâmpeniile care i-au trecut prin cap și le-a vărsat pe toate odată.

În sfârșit, noi să fim sănătoși.

Hai să avem un an așa cum ne dorim noi. Oricum va fi mai bun decât ultimul. 🙂

Să revenim la ale noastre

Sărbătorile sunt mereu pentru mine momente speciale, pe care vreau să le petrec cu familia și cu cei dragi. De aceea a cam bătut vântul pe aici pe pagină.

Din fericire, asta nu a însemnat că nu s-a întâmplat nimic. Ba dimpotrivă, a fost o perioadă plină de intrigi și suspans.

Despre ședințele Consiliului Local din ultima lună puteți citi AICI (16 decembrie) și AICI (29 decembrie). În ceea ce privește comunicările cu primăria Maieru, le-am detaliat pe toate în primul articol din seria #monthrecap.

Intrigi și suspans

Am păstrat însă câteva idei și pentru articolul ăsta. Asta pentru că au fost discuții sau reacții care s-au întâmplat în afara ședințelor de consiliu și solicitărilor de informații de interes public.

Dacă vă amintiți, în prima ședință a CL la care am participat am ținut să îi informez pe toți că acțiunile pe care le voi întreprinde vor fi cu bune intenții și sunt menite să aducă ceva mai multă transparență în activitatea administrației locale din Maieru.

Ei bine, ședința CL din 16 decembrie mi-a demonstrat categoric că nu are nimeni niciun interes de a transparentiza activitățile primăriei și ale consiliului.

Mie personal, ca cetățean al comunei Maieru, mi-au fost încălcate câteva drepturi în ultima lună, în mod flagrant. Păcat că nu sunt consemnate nicăieri, pentru că au avut grijă băieții să nu scrie ce nu trebuie.

Da, băieții. Am fost super drăguț până acum și i-am tratat pe toți cu respect. Iar eu ce primesc? Aproape că m-au dat afară, metaforic vorbind, din ședințele la care am participat. Doamne ferește să știe cineva ce se întâmplă acolo.

Nu te mai umfla în pene!

Exact replica de mai sus i-a adresat-o dl primar Vasile Borș unuia dintre consilierii locali. De ce? Pentru că a făcut niște solicitări care să aducă ședințele CL în concordanță cu prevederile legale.

Noi am câștigat, ce nu înțelegeți?

Iar replica asta minunată mi-a adresat-o mie personal dl consilier local Ioan Candale (PSD). Din nou, de ce? Fiindcă îmi doresc să știe măierenii și anieșenii ce se întâmplă în ședințele de consiliu?

Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau

Ieri am transmis către dl secretar general o solicitare de luare a cuvântului cu privire la câteva aspecte. Nu ar fi fost necesar să țină nimeni cont de ele, dar sunt câteva aspecte la care aș fi dorit să am un răspuns.

Ei bine, astăzi am primit răspuns la solicitarea de ieri. Ce să vezi? Dl primar a decis, brusc, că nimeni nu mai poate participa la ședințele consiliului, în afară de consilieri, bineînțeles. De ce? Pentru că s-a prelungit starea de alertă și se dorește distanțare socială și prevenirea răspândirii COVID-19.

Serios? Cred că fiecare dintre voi știți cum arată acea sală, fiindcă ați fost, cel puțin o dată, la o cununie civilă. Numărul de persoane care participă, de obicei, la ședințele consiliului este 18 (15 consilieri, primarul, secretarul general și adjunctul secretarului general). În niciun fel nu pot fi așezate aceste 18 persoane pentru a păstra distanțarea de 1,5 metri. Dar prezența mea acolo, pe un scaun din colțul sălii, împiedică dintr-o dată această distanțare care nu există și împiedică prevenirea răspândirii virusului.

Ei bine, chiar dacă dl primar a luat această decizie, legea nu poate fi schimbată, iar caracterul public al ședințelor consiliului local rămâne scris negru pe alb în OUG nr. 57/2019. Astfel, am solicitat comunicarea unei modalități electronice prin care voi putea asista la ședința de mâine.

În mod evident speranțele că voi primi un răspuns la această solicitare sunt aproape nule, iar încălcarea drepturilor noastre ca cetățeni sunt ultimul lucru de care sunt interesați cei din primărie, dar chiar și așa instrumentele prin care noi ne putem face auziți sunt multe și vă promit că voi merge mai departe.

Merităm cu toții să știm ce decizii se iau pentru noi și cum ne afectează.

Ca de obicei, vă rog să îmi scrieți sau să mă sunați utilizând informațiile din pagina Contact privind orice întrebări sau nelămuriri aveți.

Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *