Rezumatul lunii #1

Degeaba vrei, dacă nu se poate

Da, aparent m-am hazardat puțin cu rezumatele săptămânale. Am crezut că voi reuși rapid să pun pe picioare sistemul de transparentizare al primăriei Maieru și voi avea ceva de spus în fiecare săptămână. Din nefericire m-am înșelat.

Partea bună este că nimic nu se schimbă, doar trebuie făcute câteva ajustări. Așadar, aceste rezumate se vor transforma în articole lunare, care vor fi publicate în categoria #monthrecap. Astfel, deși uneori vor avea ceva mai mult conținut, voi încerca să vă prezint informațiile cât mai simplu, pentru a le parcurge cu ușurință.

Adresa din 28 decembrie 2020

Înainte de sfârșitul anului trecut, a ajuns la mine o informație legată de faptul că primăria Maieru lucrează la o nouă variantă a Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local. O actualizare a acestui regulament este foarte necesară, întrucât OUG nr. 57/2019, actul normativ care reglementează în prezent activitatea administrației publice locale, a adus schimbări esențiale față de vechea legislație.

Eu lucrez de ceva timp la o variantă a Regulamentului, pe care mi-aș fi dorit să o propun eu însumi într-o ședință a Consiliului Local.

Însă, pentru că îmi doresc să demonstrez încă o dată faptul că toate acțiunile mele le fac cu cele mai bune intenții, pe 28 decembrie am transmis către secretarul general o adresă prin care le comunicam aspectele de mai sus și la care am anexat varianta de Regulament de organizare și funcționare a CL la care am lucrat eu, pentru a-i ajuta poate în elaborarea variantei lor.

Răspuns la solicitarea din 10 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-au împlinit 30 de zile de la transmiterea solicitării de informații de interes public din data de 10 decembrie 2020. Astfel, reprezentanții primăriei mi-au transmis o parte din informațiile solicitate.

E adevărat că solicitarea a fost destul de stufoasă, însă tot ce am solicitat au fost documente pe care cei de la primărie ar fi trebuit să le aibă la îndemână.

Am reușit să primesc aproape toate hotărârile Consiliului Local din anul 2020 care nu sunt publicate pe site, precum și toate dispozițiile primarului din anul 2020.

Nu o să le public aici pentru că ar ocupa destul de mult spațiu și nici nu cred că ar fi un interes pentru voi, însă le voi analiza și dacă vor fi chestiuni care vor trebui spuse, o voi face.

Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *